Sandra Nordh var en av de där glada tjejerna i receptionen för några år sedan på Sunlight Hotel &Spa där jag gått och tränat sedan tjugo år tillbaka. Så slutade hon där och flyttade någon annanstans och så var det med det tills en Sandra North hörde av sig från USA. Det visade sig vara ”gamla” Sandra som nu var poptjej i Los Angeles. – Vi kallade henne Hollywood-Sandra på slutet berättar Jonas på Sunlight, när det blev känt att Sandra skulle till LA.

Nu har Sandra släppt tre uppmärksammade singlar. En av låtarna, ”Try Again” låg faktiskt 15 veckor på vår favoritlista ”Sörmland Topp 5”. En EP är på gång. Vi tog naturligtvis kontakt med Sandra för att höra hur hon har det nu.

Hur kom det sig att du flyttade till USA? Var det för musiken eller kom den väl där? 

– Jag har alltid velat flytta till USA så länge jag kan minnas. Musiken har alltid varit en dröm också men tog lite längre tid att ta mod till mig där. Testade först att bo i Santa Barbara under ett halvår 2013 och när jag sen flyttade tillbaka 2015 så körde jag bara fullt ut. Då var det musiken som gällde och alla kort på bordet! 

Hur ofta åker du hem och när kommer du nästa gång?

– Har varit många stora händelser i familjen under tiden jag bott borta så försöker infinna mig när jag behövs. Nästa visit blir förhoppningsvis till vår och sommaren när världen lugnat ned sig lite mera. 

Får vi se dig uppträda här i Nyköping nästa gång?

– Åh, det hoppas jag! Vore så roligt och en riktig ära att få sjunga på hemmaplan. Inväntar fortfarande mitt första svenska gig så blir spännande och se vart det blir nästa år. 

Ända sedan du var liten har du velat sjunga och dansa, vad var den tändande gnistan eller vem var det?

– Båda mina föräldrar är väldigt musikintresserade så jag har alltid varit omgiven av musik. Min pappa har spelat flera instrument i sina dagar, främst gitarr, och mamma sjunger också. De hävdar att jag har dansat sen jag lärde mig gå och började sjunga för allt och alla väldigt tidigt också, långt innan jag ens har minnen av det själv. 

Hänger du med i musiklivet på hemmaplan? Har du hört Miss Winter och Anna Bergendahl?

– Åh ja, jag har hört dem så klart! Mina vägar har korsats med Miss Winter flera gånger också i Nyköping eftersom vi har gemensamma bekanta och olika event genom åren. Jätteroligt att det går så bra för dem och att countrygenren växer lokalt där hemma.

Nu har du släppt din tredje singel. När kommer Ep:n? Blir det någon fysisk platta eller bara för streaming? (frågar äldre man!). 

– Ep:n är på väg så håll ut! Jag håller just nu på att färdigställa de sista låtarna tillsammans med min låtskrivarpartner och producent Juan Abella här i LA. Vi hoppas kunna ha den klar innan året är slut. Vore en dröm att ha en fysisk platta att hålla i handen också! Vi får se när det kommer framöver. 

Uppträdde du någon gång på Sunlight? Eller var du “bara” i receptionen där?

– Under min tid på Sunlight så hade jag inte riktigt utvecklat mitt artisteri ännu. Jag började träffa min vocal coach, Lotta Malmström, under mitt sista år på hotellet. Det var också hon som pushade mig och hjälpte mig att söka till Musicians Institute i Hollywood och sa åt mig att satsa på det fullt ut. Jag kommer för evigt vara henne tacksam för det och för att hon tog sig an mig som elev. Förändrade hela mitt liv. 

Du skriver ju dina låtar själv, med hjälp. Var får du inspirationen ifrån?

– Jag skriver mina texter utifrån mitt eget liv och mina erfarenheter, upplevelser och tankar. Har alltid tyckt om att skriva och brukade skriva dikter eller historier som barn. Förstod kanske inte då att det en dag skulle resultera i mina egna låtar. Att få höra att någon känner igen sig i dina ord och tankar är en obeskrivlig känsla. 

Musikaliskt har jag en bakgrund full av klassisk pop och rock. Tillsammans med min medskribent Juan Abella så hittar vi ett gemensamt sound och skapar musik vi båda älskar. 

Vad är ditt tips till den som läser detta och har samma dröm som du att slå “over there”? 

– Mitt viktigaste råd är bara att göra det! Låt inte rädslor eller undanflykter stå i vägen. Åren går för fort och man bör låta sig själv göra det man älskar mest i världen. Direkt du tar beslutet så kommer du omedvetet att se till att det är dit du kommer! 

Sandra,vi kommer att få höra dig mycket mer i framtiden. Inte bara på vår lokala topplista. We believe in ”You”.(”You” är Sandras senaste skivsläpp).