top of page

Då var mycket okej


”Boken om Okej 90-talets enda riktiga poptidning”, Anders Tengner (Premium Publishing)

Therese Grankvist mer känd som ”Drömhus” var stor under 1990-talet och störst av poptidningar då var Anders Tengners tidning Okej. Ok, vi är namne men inte släkt och ingen av oss har någon chans mot Anders Tegnell i år! Nu har denna Tengner (jo han stavar så) släppt en tegelsten till bok om just Okej under 90-talet. Therese som sedan fem år är Nyköpingsbo minns den här tiden och skriverierna med blandad förtjusning.

Vi träffar Therese på Se Hits kontor i Vattensportens hus ännu en av dessa grå blöta novemberdagar som det var ovanligt många av i år. Men Therese lyser upp mörkret. Särskilt när hon får syn på Okej-boken.

– Haha, jag är en av poppinglorna, skrattar hon. Åh, Spice Girls, Dr Alban, Back Street Boys vad jag minns många av dem.

Det var faktiskt Dr Alban som upptäckte Therese.

- Vi var tre när vi fick namnet Drömhus då vi spelade lite housemusic. Så blev bara jag kvar men behöll namnet Drömhus. Drömhus fick en jättehit med en eurodance version av Freestyles ” Vill ha dig” 1998. Hon kom tvåa i Melodifestivalen året därpå med ”Stjärna på himmelen”.

Therese är med på kamplåten mot coronapandemin ” Vi håller ut” med bland andra Helen Sjöholm, Robert Wells, Jessica Andersson, Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson med många fler.

-Ja, vi måste anpassa oss på något sätt. Just nu är mycket under konstruktion. Vi måste nog tänka oss att bli mer virtuella i fortsättning.

Anders Tengners tjocka bok blir nog en perfekt julklapp för de som var unga på 90-talet då Spice Girls och andra poppinglor regerade!

- Ja, vi måste anpassa oss på något sätt. Just nu är mycket under konstruktion. Vi måste nog tänka oss att bli mer virtuella i fortsättning.

Men jag hade väldigt roligt.

 

Text: Anders Tegner

Text: David Fernandez


Comments


bottom of page