top of page

För oss som älskar våra djur

En trygg och familjär veterinärklinik är lyckan för en djurägare. Att klinikerna, som finns både i Nyköping och Eskilstuna, dessutom ligger under samma tak som en välsorterad djurbutik som även har bad- och trimning under samma tak gör ju det hela ännu bättre.– För 16 år sedan öppnade vi den allra första veterinärkliniken som ligger i anslutning till Arken Zoo, berättar Christofer Strömberg, vd för Arken Zoo Veterinärklinik och en av ägarna. Och den öppnade vi i just Nyköping. Idag driver vi även klinikerna i Eskilstuna, Örebro och Malmö.


Då, för 16 år sedan, fick kliniken namnet Vettris. Sedan något år tillbaka, för att i ännu högre grad tydliggöra samarbetet med Arken Zoo, har kliniken namnet Arken Zoo Veterinärklinik och tillhör den franchiseägda kedjan med kliniker över hela landet. Tack vare samarbetet med Arken Zoo får kunderna en helhet – allt från djurets dagliga behov för ett fint liv till kliniken som erbjuder sjukvård. Allt under samma tak och i bra lägen där det aldrig är svårt att få en parkering vilket kan vara nog så viktigt.


– Men veterinärkliniken är fortfarande ett litet familjeägt företag. Vi styr allt själva; från klinikens erbjudande till öppettider och priser etecetra. Och framför allt så får vår personal stor möjlighet att påverka sitt arbete och inte minst klinikens utveckling. Vårt mål är att ha en trygg och motiverad personalgrupp som trivs på sitt jobb. Vi vill vara lyhörda vilket i sin tur skapar en engagerad personalgrupp. Det kan Amanda Österman bekräfta. Hon är klinikchef i Nyköping sedan ett år tillbaka.   


OMVÄXLANDE OCH ROLIGT

Amanda började sin bana inom företaget för fyra år sedan; då bland annat som djursjukvårdare. Under åren på kliniken har hon även fått möjlighet att gå flera vidareutbildningar. Att vara verksamhetsansvarig är ett varierande och ansvarsfullt jobb. Det handlar ju om att arbetet på kliniken rullar på som det ska varje dag.


– Men jag jobbar ju fortfarande med våra patienter, vilket gör arbetet omväxlande och roligt, säger Amanda, som numera även är utbildad att ge och övervaka narkos.


Efter drygt fyra år på kliniken så känner Amanda att hennes ord väger tungt när det gäller att få vara med i övergripande beslut.


– Att företaget är familjeägt gör ju att beslutsvägarna blir kortare och det är enklare att göra sin röst hörd. Jag står ju nästan i daglig kontakt med vår vd.


FAMILJÄR MILJÖ

Den familjära miljön tycker Amanda är till stor fördel även för kunder och patienter.


– Det blir en större trygghet för våra patienter då återkoppling alltid sker av samma veterinär som behandlat eller genomfört undersökningen från början. Vi lär verkligen känna våra patienter vilket ju inte minst bevisas av att vi har många stamkunder.


Både i Eskilstuna och Nyköping har klinikerna tre veterinärer.


– Vårt erbjudande har utvecklats genom åren och idag kan vi högre grad ta hand om våra patienter fullt ut utan att remittera vidare, berättar

Amanda. Vi utför så mycket som möjligt på plats för att patienterna ska slippa åka.


-Idag erbjuder vi en kvalitativ primärsjukvård, fortsätter Christofer. Vår generella kompetens är hög men vi sticker ut med hög kompetens inom tandhälsa tack vare samarbetet med Peter Ström som är diplomerad tandspecialist. Vi har numera även utbildad kompetens inom ortopedi. Vårt mål är att ligga i framkant när det gäller såväl kompetens som utrustning.


BÄSTA OMVÅRDNADEN

Och i de fall det behövs samarbetar vi naturligtvis med andra kliniker för att våra patienter ska få den bästa omvårdnaden. Vi vill hela tiden utvecklas och ge kunderna en ännu bättre service. Nästa steg är att kunna hålla öppet även under helgerna.


Avslutningsvis kan vi konstatera

att djursjukvård är en tuff bransch. Dagens djurägare ställer allt högre krav på mer avancerad djursjukvård som kliniken måste möta upp med duktiga veterinärer och den senaste utrustningen. Dock är det en sårbar bransch.


– Därför är vi stora förespråkare för att man som djurägare verkligen tänker på friskvård för att förebygga både sjukdomar och skador. Desto friskare husdjur vi har, desto mindre belastning på vården – framför allt akutsjukvård, avslutar Christofer.


TEXT: CARINA WEDIN

FOTO: PETER TORSÉN/PETER FRÖJD

Comments


bottom of page