top of page

Fyra stadiga ben att stå påTvå unga entreprenörer, Josefin Boman och Johan Jensen, driver BomanJensen AB. Ett företag med fyra inriktningar – snickeri, foto, speedway och bilservice.

Josefin och Johan slog ihop sina verksamheter och startade BomanJensen AB så sent som i augusti i år. Verksamheterna är baserade i Linköping men kunder finns över hela Östergötland och ända upp till Stockholm. Johan är speedwayförare på elitnivå och även utbildad snickare. Att driva sitt eget snickeri var något som passade honom bra nu när han och Josefin bildat familj. – BomanJensen Snickeritjänst är ett företag som erbjuder helentreprenad, berättar Josefin. Vi gör allt från skiss till färdigt resultat. Något som oftast uppskattas av kunden då de själva slipper ordna med elektriker, rörmokare eller andra underlever- antörer. Processen blir väldigt enkel för kunden. Snickeritjänsten gör alla typer av jobb; allt från utbyggnader, badrum och kök till verandor och terrasser. Ett spännande jobb de har framför sig är totalrenoveringen av ett gammalt unikt hus. – Där ska vi återanvända så mycket som det går av gammalt byggnadsmaterial och försöka återskapa husets ursprungliga känsla.

Flygande start Företaget har fått lite av en flygande start, säkert lite tack vare Coronapandemin då många satsar på sina hem nu när de inte kan eller vill resa. Dessutom är det många som under hösten som passar på att utnyttja sina rotavdrag innan årsskiftet. Just nu är det fem snickare som jobbar i företaget som ofta får bekräftat att de är riktiga glädjespridare och gör ett bra jobb. – Det är ju vårt främsta mål, att slutresultatet blir bra och att kunderna blir nöjda. Vilket ju inte enbart gäller snickeriverksamheten så klart – utan såklart alla våra verksamheter. Snart drar också speedwayverksamheten igång för fullt igen som ju haft uppehåll på grund av pandemin. Johan har kört åtta säsonger för Vetlanda men från och med i år kör han för Piraterna i Motala.

Egen mekaniker Josefin berättar att de nu tagit in en egen mekaniker för Johan ska kunna få mer tid över till familjen. – Då vi nu har en duktig mekaniker så kände vi att för att utnyttja honom fullt ut kunde vi även erbjuda bilservicetjänster. BomanJensen Bilservice erbjuder reparationer, däckbyten, tvätt, polering och vaxning och annat underhållsarbete. Fjärde benet i verksamheten är Josefins fotografer- ing; Photo by Josefin. Hon har en helt nyrenoverad studio där även företagets kontor ligger. – Jag jobbar framför allt med gravidfotograferingar och bröllop. En verksamhet som stannade av helt i våras då de flesta bröllop ställdes in. Nu börjar det ta fart igen och gravidfotograferingarna gör jag ju alltid utomhus. En del i sin fotoverksamhet är workshops för fo- tointresserade som vill utveckla sina kunskaper och kanske kunna försörja sig på sin fotografering. – Jag gillar verkligen att hålla workshops och få förmedla min kunskap till andra, även om det handlar om att hjälpa fram blivande konkurrenter. Men det finns nog jobb så det räcker till oss alla. Jag jobbar ju dessutom gärna i landet, har inga problem med att resa för att göra ett jobb.

Trots sin ringa ålder Josefin och Johan gör allt tillsammans. De är båda två involverade i de respektive verksamheterna. Det är mycket jobb och ansvar som de, trots sin ringa ålder, 22 år respektive 24, axlar väl. – Det blir ju en hel del administration med så många verksamheter under ett tak. Men vi är båda bra på att planera, vilket krävs. Många tycker det är lite udda med fyra så skiftande verksamheter i samma bolag. Vi tycker det är praktiskt men det är såklart viktigt att vi är tydliga med hur vi presenterar verksamheterna. Dessutom har det varit väldigt bra såhär i pandemitider att haft flera ben att stå på, avslutar Josefin. 

Text: Carina Wedin

Foto: Josefin Boman

Comments


bottom of page