top of page

Han kom som ett yrväder...


Poppe Linge Gimling är nyinflyttad i Torshälla och precis som Carlsson i Strindbergs bok Hemsöborna ”kom han som ett yrväder…”. Han började direkt att spåna på nya idéer i sin nya kommun.


Det var kärleken som fick honom att flytta från Stockholm. När de fick barn så kändes det rätt

att flytta från storstaden till lilla Torshälla i augusti. Eftersom frun Jozephine är uppvuxen där så kändes det helt naturligt.


– Vi trivs jättebra i gamla Torshälla. Det är superfint! Jag har förmånen att kunna jobba hemifrån så jag behöver inte pendla så mycket.


Poppe har arbetat i mediebranchen i 30 år. Mest för kvällstidningarna och "skvallerpressen". Han både skrev, fotograferade och filmade. Han jagade kändisnyheter. Man kunde nog kalla honom för en svensk paparazzi.


Hans pappa jobbade i TV- och tidningsvärlden och var även manager och ekonomisk rådgivare åt artister och mamman var sångerska. Så det var inte så konstigt att han hamnade i mediavärlden.


– Det gjorde jag i tio år. Jag och en kollega hade en bildbyrå och reste runt hela världen. Vi fick ofta uppdrag att fotografera kändisar som gick på krogen med ”fel” person. Vi hade dock som regel att aldrig fotografera hemma hos folk, genom fönstret eller fotografera deras barn.


– Paparazzitiden dog 2009-2010 då de sociala medierna tog över kändisrapporteringen. De

offentliga personerna lärde sig att skapa sitt eget innehåll och de kunde själva bestämma vad de ville visa av sitt liv.


Poppe beskriver tiden på Stureplan som rolig medett stort adrenalin-påslag som levererade många löpsedlar till kvälls- och veckopress. Samtidigt var det en enorm stress och press att hela tiden behöva leverera nyheter. Man blir rädd att missa något.


Jag frågade Poppe om han harfått hat eller hot ifrån någon kändis?

– Nej aldrig. Det var ett ömsesidigt utnyttjande. De visste att de skulle få fler uppdrag om det

syntes i tidningarna.


Vad har du för idéer och framtidsplaner för Torshälla och Eskilstuna?

– Det första jag gjorde när jag flyttade hit var att boka den fantastiska artisten Gunhild Carling för en konsert på Holmberget i Torshälla den 20:e juli. Det är en vacker park som passar för konserter. Jag har även startat arbetet med Klubb-TV. Det är webb-TV för idrottsklubbar. IFK Eskilstuna har redan nu tänt på idén och där får vi följa A-Laget bakom kulisserna. Den kommer att visas på IFK´s webbsida och på Eskilstuna-Kuriren. Däremot filmar vi aldrig matcherna. Det gör andra bättre.


– En tredje idé som jag förverkligat är Lyx-Loppis, där man ska kunna köpa och sälja märkesprodukter. Kläder, väskor och prylar. Vi kör den första lyxloppisen den 18:e februari på Plaza Hotell. Det här gör jag mest för det är roligt. Extra kul!


Men basen i Poppes verksamhet är PR- och marknadsuppdrag för större börsnoterade bolag,

både nationella och internationella. I mitt samtal med Poppe Linge Gimling poppar

det hela tiden upp nya projekt som han vill berätta om. Afterwork-TV är en sådan. En Play-kanal för seniorer.


– Den gör vi tillsammans med Seniormässan och den består av musikprogram, reseprogram med Richard Olsson, det blir en dokumentärserie om ett gäng damer som dansar, quiz, matprogram, fråga doktorn och mycket annat som passar seniorer. Det är en gratis-kanal och den finns på nätet.


– Jag har blivit bra mottagen här i Eskilstuna och Torshälla. Jag får mycket positiv respons och de tycker nog att det är bra att det kommer någon utifrån med mycket energi och många idéer. Någon som har en annan syn på saker och ting. Det är nog lätt gjort att man annars trampar på i samma gamla spår.


Hur orkar du hålla det här höga tempot?

– Det är inga problem nuförtiden. Jag är nykterist sedan fem år. Det var många intensiva år i nöjescirkusen i Stockholm. Det var stressigt och extremt mycket jobb. Det fanns aldrig någon vardag, det var fredag veckan runt. Jag festade aldrig när jag jobbade men gjorde det ofta efteråt. Jag kom till en punkt där jag var tvungen att bestämma mig - så jag slutade att dricka från en dag till en annan. Och på den vägen är det. Sedan känns det också självklart nu sedan jag och min fru fått ett barn.


SE HIT önskar Poppe med familj välkomna till Torshälla och Eskilstuna och vi vet redan nu att

han kommer att berika vår kommun.


Namn: Poppe Linge Gimling

Ålder : 46

Bakgrund: Som reporter, programledare,

producent samt arbetat med influencemarketing

Familj: Gift med Jozephine och dottern Grace

snart 2 år


afterworktv.se

www.youtube.com/@klubb-tv


TEXT/FOTO: PETER TORSÉN

留言


bottom of page