top of page

Medveten satsning startade boomen


Den uppåtgående kurvan började redan för tre, fyra år sedan för att under 2020 skjuta i höjden rejält. Jönåkers Golfklubb har ökat med flera hundra medlemmar på några få år tack vare en målmedveten satsning exempelvis på nybörjargolf och ungdomsgolf.


– Vi har märkt tydligt att intresset för golf har ökat de senaste åren, säger Tommy Arwidsson, klubbchef på Jönåkers Golfklubb.


Dels är det en hel del återvändare, dels några som tagit upp golfen efter några års uppehåll men det man framför allt ser är många nya medlemmar i yngre åldrarna, mellan 20 och 30 år. Golf har blivit trendigt igen. Räknar man alla typer av medlemskap så har klubben idag 1 368 medlemmar och Tommy spår att det kommer öka ännu mer.


– Jag tror att en bidragande orsak att det ökar är att det numera är enklare att vinterträna; man behöver inte åka långt för att hitta hallar och anläggningar som erbjuder golfsimulator. Det här gör att man kan hålla igång golfen och på så sätt utvecklas i sporten under hela året – och ser man resultat blir det roligt och man stannar kvar. I vårt närområde förbereder sig flera intressenter för uppstart av vintergolf med start hösten 2021.


Stor tillströmning

Ovan på den redan pågående boomen blev såklart förra årets extrema tillströmning av nya medlemmar inget man kunde förutse. Året som gick spelade medlemmarna på Jönåkers Golfklubb i snitt 28 ronder. – I år står vi mer beredda om pandemin skapar samma effekter i år. Förra året var hektiskt och såhär i efterhand kan man säga att vi fick med oss många erfarenheter som vi kan dra nytta av i år.


Vad är det då som så lyckosamt gjort att man lockas till just Jönåker?

– Vi har verkligen jobbat hårt för att behålla de nya medlemmarna som kommer till oss. Vi satsar mycket på att ta hand om våra nybörjare på olika sätt och även ungdomsgolfen har blivit framgångsrik med till exempel ungdomsläger varje sommar. Allt bygger såklart på våra ideella krafter som får det här att fungera. Vi vill också utveckla erbjudandet när det gäller individuella faddrar; för den som kanske inte känner någon i klubben och inte själv kan ordna en fadder eller för den som helt enkelt ledsnat på att ha äkta maken eller makan som fadder.


Utveckla anläggningen

Under kommande år ska klubben uppdateras. Ambitionen är en helt ny range, en studiodel med simulator, ett antal mattor under tak och mycket annat. – Att utveckla anläggningen på det här sättet är viktigt för verksamheten. Det gör att vi förlänger säsongen och även kan ha kurser året om, avslutar Tommy.

 

Text: Carina Wedin

Foto: Tomas KihlmanComments


bottom of page