top of page

Peters bästa tips till alla gnällspikar

Bättre Torsént än aldrig - Med Peter Torsén


Gnällspik! Sluta klaga! Du har inte tid! Lev N U! Låter det drastiskt? Ja, kanske det. Men visst slösar vi bort mycket tid på allt gnäll. Så skippa gnället och skitsnacket. Lite ordinärt skvaller kan förgylla dagen men skitsnacket kommer ofta tillbaka till dig själv förr eller ännu tidigare. ”Man kan inte älska alla” är ett citat bära med sig. Här är några tips att göra när du känner dig lite gnällig i dessa coronatider:


1. Se en feelgoodfilm eller en peppig TV-serie. Om det går - ändra ljudet till holländska eller något annat språk med många sje-ljud. Den blir ännu roligare då.


2. Lyssna på musik i lurar när du promenerar. Det kan bli musik till filmen om ditt liv. Sträck på dig - du kanske får en Oscar.


3. Köp en gitarr och lär dig tre ackord. Gör en världshit och lev gott resten av livet.


4. Cykla! - Bättre än att gå. Du kommer snabbare fram till horisonten.


5. Läs detta nummer av SE HIT från pärm till pärm. Lär dig den utantill och bli årets minnesmästare i Talang 2022.


6. Ja, just det...


7. Är det en mulen dag - så googla efter bättre väder. Det fungerar även att trycka i sig en chokladkaka på tre tuggor. Svälj!


8. Besök ett konstmuseum. Det är inte svårt med konst. Det räcker med att öppna ögonen och låta fantasin flöda. Gillar du inte tavlorna där - så kan du alltid gå hem och göra en bättre själv. Hur svårt kan det vara?


9. Töm spargrisen och unna dig lite extra god hämtmat från kvarterskrogen. Lägg på mormors gamla linneduk och avsluta kvällen med att dansa med dig själv. Robyn eller Billy Idol blir din kavaljer.


10. Ligg i en solstol eller på en filt i gräset och njut av vårsolen. Lyssna på småfåglarna och försök vissla som dem. Världen behöver en ny Jan Lindbladh.


Det var lektion 1...nu är det rast. Leffe gör rent på svarta tavlan.

 
Peter Torsén, skribent


bottom of page