top of page

Sörmländsk trollkarl i 3D

Carl Tillenius är Eskilstuna trogen trots att han uppträder i hela landet.

Han är trollkonstnär, komiker, underhållare och ibland konferencier.

Alltid med stil och klass och med glimten i ögat.


Att locka till skratt är en bra metod i trolleri, berättar Carl. Det är avväpnande. Folk blir avkopplade. Och då är det lättare att lura dem.

- Jag har alltid gillat humor och framför allt standup. Jag tröttnade tidigt på att åka till Stockholm för att se det - så jag startade en egen klubb i Eskilstuna för cirka 14 år sedan. Jag jobbade själv som konferencier och bjöd in ståuppare som jag kände. Efter det blev det att jag mer och mer blandade in humor i min trollerishow.


Du lever ju sedan länge på din underhållning - men hur har pandemin påverkat dig i arbetet?

- Ja, jag har faktiskt halkat in i skolvärlden under den här tiden. Det var av en slump. Min dotter går på en skola i centrala Eskilstuna och hon berättade att det var många lärare som var sjuka. Jag började att vikarierade i syslöjd, franska eller vilket ämne som helst. Jag var ju ändå ledig på dagtid. Till sist fick jag en tjänst och trivs med det jobbet. Det är ju nästan som på scen. Eleverna är min publik. Men man får tyvärr inga stående ovationer.

Carl har dock inga planer på att fortsätta sin lärarkarriär när samhället förhoppningsvis öppnar upp. Det är trolleriet som gäller även framöver.

- Jag kan tänka mig att jobba extra någon gång då och då som lärare. Det är ju ändå ett kul jobb.

Innan pandemin kom så var Carl mitt uppe in en enmanshow på Biografbaren. Den hette Lurad med underrubriken Stand-up, magi och skadeglädje. Det blev 25 utsålda föreställningar.

- Jag hade kunnat hålla på mycket längre med Lurad, om nu inte covid-19 hade gjort sitt intrång i våra liv. Men nu har jag samlat på mig så mycket nytt material - så jag kommer att sätta upp en ny show i höst kallad ”Carl Tillenius i 3D”. Även den kommer att spelas i Biografbarens nedervåning. En perfekt liten lokal där publiken är nära. Det blir alltid en väldigt familjär stämning där. Det kallas i min värld för Salongstrolleri. Man är helt själv och det finns ingenstans där man kan gömma sig.

Namnet på showen är ju lite kul. Efter att Carl ha gjort några föreställningar på nätet under den här tiden - så känns det verkligen som att en riktig show ”ute i det fria” är i 3D. I den verkliga världen. Och där hoppas vi få se mycket mer av den här talangfulle mannen i framtiden.


Faktaruta

Fullständigt namn: Lenny Carl Christian Tillenius

Civilstånd: Särbo (snart sambo)

Ålder: 43 år

Födelseort: Eskilstuna/Torshälla

Aktuell med: Ny föreställning ”Carl Tillenius i 3D”. Premiär i höst.


Visst du att:

… Carl är en jäkel på trumpet.

… han är även mycket duktig på discgolf. En sport där du kastar frisbee i korgar.

… han har en 18-årig dotter.

… han uppträder ofta på standup-klubben nr 1, Norra Brunn i Stockholm.

… han driver Tillenius Magiska Aktiebolag.Comentarios


bottom of page