top of page

Sjukt oklar tillvaro för Eskilstunas revydrottning


Mathilde Stavehaug har medverkat i Eskilstunarevyn alltsedan hon var fjorton år. Nu är det hon som driver den sedan fyra år tillbaka. I år satte dock pandemin käppar i hjulet för föreställningen ”Sjukt Oklart”.

I år blir det tyvärr ingen revy på nyårsafton. De kämpade in i det sista för att hitta en lösning med bara 50 personer i publiken. Med en lite nedbantad version med mindre ensemble och bara en akt. ”Sjukt Oklart!” var det passande namnet. Ensemblen har sedan i mars skrivit och köpt nummer, börjat repetera, gjort affischer, dragit igång marknadsföring och släppt biljetter - då beskedet om max åtta personer kom vilket gjorde det omöjligt att göra en föreställning. – Vi hoppas på att ett vaccin ska stoppa smittspridningen. Om nu pandemin skulle lugna ned sig och myndigheterna släpper på restriktionerna så kanske vi kan köra vår revy. Men humor är ju ofta färskvara så vi kan ju inte vänta hur länge som helst. Sedan måste vi också veta att alla medverkande är tillgängliga och att scenen är ledig, säger Mathilde Stavehaug.

Drabbats hårt Pandemin har även drabbat Mathilde i sin andra roll; den som sångerska. Hon har endast haft två, tre spelningar sedan mars. Alla scenartister har drabbats hårt ekonomiskt av detta. Många artister har fått leva på sparat kapital eller leta efter andra jobb och helt byta bransch. – Självklart ska man ta hänsyn till vad regeringen och folkhälsomyndigheten beslutar. Det är otroligt viktigt att vi får slut på den här pandemin. Men det måste finnas stöd för alla som inte kan göra sitt jobb nu. Mathilde tror det kommer att ta lång tid innan underhållningsbranschen är riktigt tillbaka hur den var innan. – Många kommer säkert att byta bransch och de digitala föreställningarna kanske är här för att stanna.

Tid över till jul-EP I denna ofrivilliga paus har Mathilde fått tid över att spela in en jul-EP med musikerna från revyorkestern. Den finns nu att lyssna på Spotify och andra streamingtjänster. Nu hoppas vi att världen snabbt får kontroll på pandemin och att vi får umgås tillsammans igen och att snart få njuta av underhållning på våra scener.

 

Lyssna in Mathildes Jul-EP JUL MED MATHILDE

 
 

Text & Foto: Peter Torsén


Comentários


bottom of page