top of page

Från Las Vegas till Sörmland


1991 blev Pernilla Wiberg världsmästare i slalom, Carola vann Eurovision

med ”Fångad av en stormvind” och Loket startade Bingolotto. Men det var också det året som Joe Labero slog igenom med dunder och brak. Först i hela Sverige - och sedan i stora delar av världen. Jag pratade med Joe och frågade honom om dottern har ärvt intresset för att stå på scen.

– Det måste komma från hjärtat om man ska hålla på med det jag gör. Man kan inte tvinga på sina barn - vad man själv gillar. Själv så spelade jag fotboll som ung bara för att min pappa gillade det. Jag var aldrig egentligen intresserad.


Vad är hemligheten med att lyckas i showbusiness, tror du?

– Man måste hålla ut med sin nisch, ha kul och känna glädje. Sedan är det bara kämpa på.


Hur började det hela?

– Jag vann en talangjakt i Hovmantorp, utanför Växjö, när jag var 16 år. Priset var att få uppträda på Svenskarnas Dag i Minneapolis. Jag åkte dit med min morbror Bernt. Efteråt så åkte vi till Las Vegas för att se den berömda illusionistduon Siegfried & Roy. Det var stort. De hade tigrar och lejon. De var ”superstars” som åkte Rolls Royce. De var enormt skickliga. De kunde trolla bort en elefant. Jag blev otroligt inspirerad och visste vad jag ville hålla på med.

Joe berättar att den drömmen blev sann. 2018-19 bodde han i Las Vegas och gjorde fem shower i veckan på ett stort hotell. Det var verkligen ett skönt sätt att uppträda på. Inga långa resor och man kan vara mycket med familjen. Han spelade på Paris Casino i Las Vegas med 1 600 sittplatser i 150 shower. Ingen skandinavisk artist har gjort något liknande.

– Las Vegas är ”the entertainment capital of the world”. Där finns de bästa restaurangerna och den bästa underhållningen. Där spelar åldern ingen roll. Artister som Engelbert Humperdinck, 85 år; Tom Jones, 81 år; Diana Ross, 77 år och Paul Anka, 80 år drar alla en stor publik.


Är pengar din drivkraft?

– Nej nej! Absolut inte men för att göra mina föreställningar med stora nummer så går det åt mycket pengar. Då är det förstås bra att ha det.


Hur har det varit för dig under pandemin?

– Jag har jobbat lite med nya nummer och idéer men jag känner mig som en boxare. Man vill upp i ringen igen och möta publiken.

I februari och mars får Joe Labero äntligen träffa dem, sörmlänningarna. Välkommen Joe!


Namn: Lars Bengt Joe Labero

Civilstånd: Sambon Anna och dottern Nicole, 13 år

Ålder: 58

Födelseort: Bergunda utanför Växjö Aktuell med: Showen GOLDFINGERS i Nyköping och Eskilstuna


Text: Peter Torsén


.


Komentarze


bottom of page