top of page

Helhetstänk för djurens bästa


Ett djurcenter med allt under samma tak är ju drömmen för en djurägare såklart. I Tuna Park hittar du en välsorterad butik, trim och veterinärklinik – så bra och så himla enkelt det blir för dig som kund med så mycket kunskap på en och samma plats.

– Det är inte ovanligt att kunderna ställer frågor och har funderingar om sina djur och tänker att de ska passa på att fråga när de är i butiken, då kan vi enkelt hänvisa dem till Vettris om vi känner att det är en fråga för veterinären. Tillsammans med Vettris kan vi även fånga upp problem som kanske inte djurägaren ens ser och på så sätt hjälpa kunden och ge en bra service, säger Mari Persson, butiksans- varig på Arken Zoo i Tuna Park. Det känns verkligen toppen att enkelt kunna hänvisa våra kunder till Vettris Veterinärklinik som ligger vägg i vägg när vi känner att det är en veterinär de behöver. Arken Zoo och Vettris har ett unikt samarbete som verkligen är till gagn för kunderna. Det skapar trygghet för kunderna som alltid kan få rätt hjälp och även för personalen som vet att det alltid finns god kunskap runt hörnet. Det gör ju också att Vettriskunderna får tillgång till ett extra stort sortiment som veterinärklinker normalt inte kan erbjuda.

Största husdjurskonceptet

Mari Persson är butiksansvar på Arken Zoo.

Arken Zoo har nordens största husdjurskoncept med hundra butiker över hela landet. I Eskilstuna har butiken just firat femårsjubileum. – Vi har ett brett sortiment av djurtillbehör till i stort sett alla smådjur och utvalda varumärken när det gäller foder och såklart en hängi- ven och duktig personal med bred kunskap. Det tredje benet som djurcentret i Tuna Park står på är den välbesökta verksamheten med spa, trim och kloklippning för hundar. Efter- frågan på trim är till och med så stor att man nu söker ytterligare en frisör. – Trimmet är öppet på vardagarna, berättar Mari, och då trycket är stort så det är bra att vara ute i god tid när man beställer tid, vilket görs i butiken. För drygt ett år sedan flyttade Vettris in i Tuna Park och stans enda heltäckande djurcenter skapades därmed. Här fanns redan när Arken Zoo flyttade in planer på en Vettrisklinik – så lokalerna var förberedda.

Fint samarbete Sanna Gustavsson är klinikchef och är van med samarbetet mellan Arken Zoo och Vettris då hon tidigare jobbade på Vettris i Nyköping, som för övrigt är landets första Vettrisklinik. Den

Sanna Gustavsson är klinikchef på Vettris.

öppnade för 12 år sedan. – Styrkan med Vettris är just det att vi ligger i anslutning till Arken Zoo och på så sätt skapar en helhet. Konceptet är suveränt och den som vinner på det är ju framför allt våra kunder. Verksamheter har ett fint samarbete på många plan och vi har en ständig dialog med varandra. Ett stort plus är det också för de kunder som är i behov av veterinärfoder eller andra produkter som endast säljs på veterinär- kliniker. Hos oss har de möjlighet att köpa det även när kliniken är stängd genom Arken Zoo.


Det grundläggande Vettris är den lilla kliniken där god kommunikation med kunden, omtanke och djurets bästa alltid står i centrum. Kliniken erbjuder det mest grundläggande såsom poliklinik, röntgen, labb, operation och dessutom en toppmodern tandavdelning med en veterinär som även är utbildad på just tandvård. – Egentligen kan vi ta hand om allt som inte kräver vård dygnet runt då kliniken endast är öppen på vardagar och på dagtid. Och vi tar hand om de flesta smådjur – inte enbart katter och hundar. Kaniner, marsvin och andra exotiska djur är inte helt ovanligt i väntrummet. För att ge kunderna ytterligare ett mervärde hade kundkvällar och andra evenemang planerats. Men som för så många andra verksam- heter det här året så kom Corona emellan. – Nu ser vi framåt och hoppas på ett bättre 2021 så vi kan bjuda våra kunder på riktigt bra evenemang och roliga kundkvällar, avslutar Sanna.

 

Text: Carina Wedin

Foto: David Fernandez


Comentários


bottom of page