top of page

Klassiska motiv från Eskilstuna


Redan i tidiga tonår föddes intresset för bild och illustration. – Jag har alltid tyckt om att rita, men på högstadiets bildlektioner märkte jag att jag hade fallenhet för ämnet och det blev ännu roligare, berättar Daniel Gineman.

41-årige Daniel är född och uppväxt i Eskilstuna. Efter studenten på Rinmangymnasiet studerade han vidare på programmet Informationsdesign med inriktning Teknisk Illustratör, på Mälardalens Högskola.

Med arbetslivserfarenhet från både Dagens Nyheter och Svenska Grafikbyrån, sedemera uppköpta av TT, arbetar Daniel idag inom e-commerce där han projektleder webbhandelsprojekt. – Trots att jag gjort lite av en karriärsändring, har illustrerandet följt mig som en röd tråd hela vägen. Jag har alltid haft flertalet illustrationsprojekt och uppdrag igång vid sidan om mitt vanliga arbete.

Nu lanserar Daniel affischer med klassiska motiv från Eskilstuna – Kloster kyrka och Eskilstuna Stadshus. Varför just dessa motiv?

– Jag tyc


ker att det är två väldigt vackra byggnader rent estetiskt, och jag tänkte att jag vill rita något från min uppväxtstad.

Hur ser planerna ut framåt, kommer du att rita fler motiv? – Absolut! Jag har lagt ut en del andra motiv i min webshop, och fler är på gång. Jag ritar efter eget intresse och idéer men tar även uppdrag om någon kund vill ha unikt motiv, avslutar Daniel.

Daniels affischer hittar du på www.gineman.se

Med rabattkoden SEHIT2021 får du 15 procent rabatt på ordinarie priser.

Erbjudandet gäller till och med 2021-03-31.

 

Text: Peter Torsén

Foto: Isak GinemanComments


bottom of page